Akvizice v oblasti zabezpečovací techniky

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Akvizice v oblasti zabezpečovací techniky

18.5.2004

Praha, 18. května 2004 - Společnost AŽD Praha, významný dodavatel zabezpečovací a telekomunikační techniky, dokončila akvizici společnosti AK signal Brno, podnikající ve stejném oboru. Tímto spojením AŽD doplnila svůj sortiment technologického sdělovacího a zabezpečovacího zařízení o některé další prvky a získala stabilního partnera v oblasti výroby a montáže těchto zařízení. AK signal bude i nadále vystupovat pod svou obchodní značkou.

Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD k majetkovému vstupu říká: "Natrhu v ČR se tak bude moci AK signal opřít o silného strategickéhoakcionáře. Naše společnost hodlá naopak využívat některé systémy AKsignalu pro doplnění svého výrobkového portfolia a bezesporu takévýrobní a zejména vývojové kapacity."

Pro ředitele společnosti AK signal Brno, ing. Pavla Anselmi, je vstup AŽD jednoznačně přínosem, spočívajícím ve zpřístupnění všech technických a technologických novinek v daném oboru. "Pronás je důležitou výhodou přístup k vývojovému, projekčnímu, obchodnímu,výrobnímu, logistickému zázemí a podpoře všech útvarů a organizačníchjednotek firmy AŽD Praha," říká Anselmi.

AK signal Brno a.s. je společnost působící v oboru sdělovací azabezpečovací techniky a elektrotechniky. Vyvíjí a dodává technikupřevážně pro železniční a silniční dopravu, podílí se na budovánísdělovací sítě a BTS GSM. Za jedenáct let své existence vyvinulaněkolik typů zařízení pro racionalizaci provozu železničních tratí arealizovala řadu zabezpečovacích zařízení železničních stanic, vybavilaželezniční koridory v ČR diagnostickým zařízením, zabezpečovala několikregionálních tratí dispečerským zařízením a instalovala mnoho silovýchrozvodů a sdělovacích sítí.

AK signal má 80 zaměstnanců a obrat za hospodářský rok 2003/04 byl ve výši 146 mil. Kč.