Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / AŽD instalovala na libeňském nádraží nový informační systém, propojený se Sazka Arenou

30.3.2004

Společnost AŽD dokončila instalaci nového informačního zařízení pro cestující v rekonstruovaném nádraží v Libni. Na systém jsou napojeny i dvě odjezdové tabule v Sazka Areně. Součástí zařízení je nový kamerový systém pro zlepšení bezpečnosti na nádraží. V Libni se s investicí přes 60 mil. Kč staví třetí nástupiště a rekonstruuje nádražní budova s okolím.

Nádraží v Libni, které se opravuje kvůli chystanému mistrovstvísvěta v hokeji, dostalo nový informační systém v hodnotě zhruba 6 mil.Kč. Záměrem ČD je zlepšení informovanosti cestujících a zvýšení kulturycestování. Součástí informačního zařízení je 25 nových informačníchtabulí s LCD displejem, z produkce české firmy Elektročas a zařízenípro automatické hlášení. Stejné tabule jsou umístěné také v SazkaAreně. "Moderní informační systém slouží pro lepší informovanostcestujících o spojích, jenž usnadní cestování především po skončenízápasů," řekl generální ředitel AŽD, ing. Zdeněk Chrdle a dodal: "návštěvníci pražských zápasů uvidí již v Sazka Areně přehled vlakovýchspojů, což umožní lépe si naplánovat čas odjezdu především mimopražskýmnávštěvníkům."

Součástí rekonstrukce informačního zařízení je nový kamerový systémpro zlepšení bezpečnosti cestujících. Celkem osm kamer bylo rozmístěnov hale, podchodech a na nástupištích libeňského nádraží.