AŽD Praha na Facebooku

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / AŽD Praha na Facebooku

16.10.2009

AŽD Praha na Facebooku Zajímavé informace o řídicích a zabezpečovacích zařízeních využívaných v železniční i silniční dopravě najdou odborníci i zájemci z řad širší veřejnosti na novém profilu AŽD Praha na Facebooku. Návštěvníci se zde mohou zapojit do diskuzí nebo se přímo od zástupců společnosti dozvědět více o fungování zařízení, s nimiž se jako cestující nebo účastníci silničního provozu setkávají prakticky denně. Tento týden se skupina fanoušků profilu AŽD Praha rozrostla na rovnou stovku, 32 % z nich přitom tvoří ženy.

AŽD Praha je předním českým výrobcem a dodavatelem řídicí a zabezpečovací techniky. Ačkoliv jde o velmi specifický obor a produkty z dílny této společnosti jsou technicky složité, setkávají se s nimi lidé v rámci silničního a železničního provozu každý den, například na železničních přejezdech, křižovatkách či v tunelech.

„Lidé mají o fungování těchto zařízení často velmi zkreslené představy. Protože je však využívají každý den, projevují celkem přirozeně zájem dozvědět se více a naší snahou je vyjít jim maximálně vstříc,“ říká Jiří Dlabaja, tiskový mluvčí společnosti AŽD Praha, který je s fanoušky na oblíbené sociální síti v pravidelném kontaktu. „Na Facebooku jsme od konce srpna a velmi nás těší narůstající počet fanoušků. Jejich diskuze jsou zajímavé a i pro nás velmi podnětné“, dodává Jiří Dlabaja.

Na stránce naleznete nejen aktuální informace o produktech či dění ve společnosti, ale také zajímavosti z oboru, pozvánky na tematické výstavy  a další akce. Snadný přístup na profil je přímo ze stránek www.azd.cz.

Zřízení profilu přitom není jedinou aktivitou, jejímž prostřednictvím se AŽD Praha snaží přiblížit na první pohled složité a nedostupné téma širší veřejnosti. Podporuje také další projekty s podobným cílem. V poslední době mezi ně patří například modelové kolejiště Království železnic na pražském Smíchově či projekt Českých drah Winton Train.

LINK: http://www.facebook.com/note.php?created&&suggest&note_id=160848056371&id=134749131406#/pages/Praha-Czech-Republic/AZD-Praha-Bezpecne-k-cili/134749131406?ref=ts

Autor: Jiří Dlabaja
Mobil: +420 606 650 834