AŽD Praha získala další významnou zakázku v Bělorusku

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / AŽD Praha získala další významnou zakázku v Bělorusku

23.6.2015

AŽD Praha získala další významnou zakázku v Bělorusku Další významný kontrakt s Běloruskou železnicí uzavřel český výrobce a dodavatel řídicí a zabezpečovací techniky, společnost AŽD Praha. Pro železniční trať Žlobin - Gomel v Bělorusku dodá zabezpečovací zařízení v hodnotě přibližně 350 mil. Kč

Jedná se již o osmou významnou zahraniční zakázku této ryze české společnosti v daném regionu.

V rámci projektu modernizace železniční tratě Žlobin - Gomel dodá AŽD Praha Běloruským drahám plně elektronické staniční zabezpečovací zařízení typu ESA 44-BC pro 6 železničních stanic, traťové zabezpečovací zařízení ABE-1-BC pro 90 km traťového úseku, systémy diagnostiky a napájecí stojany, 2 železniční přejezdy typu PZZ-J a zkušební vzorek elektromotorických přestavníků určených pro ověřovací provoz.

„AŽD Praha zhotoví a dodá veškerou železniční zabezpečovací technologii takzvaně 'na klíč' a projekt jako takový je vzhledem k dodacím termínům velkou výzvou,“ vysvětluje ředitel zahraničního marketingu a obchodu Petr Žatecký.
Výroba zařízení bude zajišťována vlastními kapacitami AŽD Praha v České republice, část napájecích zdrojů bude kompletována v Bělorusku místními firmami na základě poskytnuté licence.

Společnost AŽD Praha má s Běloruskem navázanou velmi dobrou spolupráci. V současné době dokončuje v kooperaci s Brestským elektrotechnickým závodem (Bělorusko) modernizaci železničního zabezpečovacího zařízení na zhruba 110 km dlouhém úseku trati Osipoviči-Žlobin.