České semafory řídí dopravu v Lučenci

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / České semafory řídí dopravu v Lučenci

20.6.2006

České semafory řídí dopravu v Lučenci Lučenec (SR), Praha; 20. června 2006 – Signalizační systém od společnosti AŽD Praha byl nainstalován na frekventované křižovatce J.Kármána-Vajanského-T.G.Masaryka ve slovenském Lučenci. Uvedla to Sandra Gosmanová, tisková mluvčí AŽD Praha.

Instalace zařízení v hodnotě téměř 2 miliony slovenských korun proběhla v květnu letošního roku ve výborné kvalitě a k plné spokojenosti poslanců a zastupitelstva města Lučenec. Řadič MR 28, který začal řídit provoz na křižovatce v Lučenci, je nejmodernějším systémem distribuovaným v ČR i na Slovensku.

AŽD Praha v tuto chvíli připravuje studie na modernizaci dalších dvou křižovatek ve městě. „Naše aktivity na Slovensku se neomezují jen na Lučenec,“ uvedl Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD Praha. „V dohledné době budeme realizovat zakázku v Banské Bystrici, kde budou veškerá světelná signalizační zařízení na průtahu I/66 plně modernizována a vybavena nejmodernějšími technologiemi včetně videodetekce. Zároveň bude ve městě vybudována monitorovací dopravní centrála  DOCENT pro dohled všech signalizačních zařízení ve městě,“ dodává Ing. Zdeněk Chrdle.