Dětské dopravní hřiště na Proseku prošlo náročnou rekonstrukcí

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Dětské dopravní hřiště na Proseku prošlo náročnou rekonstrukcí

15.4.2008

Dětské dopravní hřiště na Proseku prošlo náročnou rekonstrukcí Praha, 15. dubna 2008 – Obnovené dopravní hřiště na Proseku bylo dnes slavnostně otevřeno pro malé i velké návštěvníky. Areál, který slouží zejména k výchově budoucích účastníků silničního provozu, získal nový semafor a železniční přejezd, počítačovou učebnu a čerpací stanici i zázemí pro odpočinek.

Kompletní technologii automatického řízení provozu na hřiště dodala společnost AŽD Praha. „Řídicím prvkem technologie je mikroprocesorový řadič MD-1, speciálně vyvinutý pro aplikaci na dětská dopravní hřiště,“ říká Ing. Vladimír Ketner, ředitel obchodního úseku pro silniční telematiku společnosti AŽD Praha. „Řadič automaticky řídí světelnou signalizaci na křižovatce i výstrahu na železničním přejezdu a simuluje tak provoz na skutečných komunikacích.“ Nové dětské dopravní hřiště přiléhá ke sportovnímu centru Základní školy Litvínovská a sloužit má především pro výuku dětí předškolního věku a žáků nižších stupňů základních škol.