Modernizace tří přejezdů v Liberci - Pilínkově

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Modernizace tří přejezdů v Liberci - Pilínkově

3.6.2005

Liberec, 3. června 2005 - Železniční trať Pardubice-Liberec se dočkala modernizace tří železničních přejezdů. Společnost AŽD Praha v těchto dnech dokončila instalaci tří přejezdových zabezpečovacích zařízení, které zkvalitní křížení kolejové a silniční dopravy v městské části Liberec–Pilínkov. Rok trvající investiční akce, probíhající od října 2004, si vyžádala přes 14 mil. Kč.

„Zařízení typu PZZ – RE/AC, které AŽD Praha na tyto tři přejezdy nainstalovala, představuje jeden z nejmodernějších dostupných systémů u nás,“ zdůrazňuje Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD Praha. Zařízení s elektronickými prvky výrazně zvyšuje bezpečnost dopravy především na přejezdech bez závor. Nové přejezdy nahrazují staré mechanické závory a jsou řízeny automatickým ovládáním jízdou vlaku s kontrolami v železniční stanici Liberec-St.3 Pilínkov. Tyto nové přejezdy výrazně zvyšují bezpečnost silniční a železniční dopravy vyloučením vlivu lidského činitele pro obsluhu přejezdu.

Jeden z přejezdů je kromě světelné výstrahy navíc zabezpečen i elektropohony se závorami, zbylé dva jsou světelné s pozitivní signalizací, tj. opatřené výstražným bílým světlem. Všechny přejezdy jsou opatřeny diagnostickým zařízením REMOTE 98, které zajišťuje sběr a přenos  informací z tratě na pracoviště výpravčího.