Nové semafory na křižovatce Bulhar

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Nové semafory na křižovatce Bulhar

30.9.2004

Praha, 30. září 2004 – Třináctiměsíční rekonstrukce frekventovaných pražských křižovatek Bulhar a Italská se Seifertovou je už minulostí. Na těchto důležitých dopravních uzlech instalovala společnost AŽD Praha, konkrétně pak její divize DST Brno, silniční signalizační zařízení v ceně 9 milionů korun.

Obě křižovatky jsou osazeny devadesáti semafory. Ty zde byly, na přání investora, instalovány v rekordním čase 17 dnů.

„Podmínky realizace byly velice složité a náročné hlavně vzhledem k organizaci práce. Stavba byla prováděna za plného provozu na křižovatce Bulhar a s částečným omezením na křižovatce Seifertova-Italská. Pracovníci naší divize silniční techniky prokázali vysokou profesionalitu a realizaci zvládli bez dalších omezení už tak složité dopravy,“ popsal instalaci na největší křižovatce v Praze i v celé české republice ředitel divize DST ing. Michal Šarafín.

Řidičům tak po instalaci moderního světelného signalizačního zařízení ubudou vrásky na čele a mohou těmito značně frekventovanými dopravními uzly v blízkosti centra Prahy opět projíždět.