Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Společnost AŽD získala zakázku na zabezpečení železničního depa v turecké Ankaře

23.10.2014

V tendru, které vyhlásily Turecké státní dráhy, TCDD zvítězilo konsorcium tureckých firem GÜLERMAK-KOLİN GAR COMPLEX CONSTRUCTION JOINT VENTURE (GKJV), a právě s ním AŽD Praha podepsala uvedenou smlouvu jako hlavní subdodavatel zabezpečovacího zařízení.
Projekt zahrnuje projekci, výrobu, dodávku, instalaci, testování a uvedení do provozu kompletního zabezpečovacího zařízení v uvedeném železničním depu.
Za úspěchem AŽD Praha je především dobrá znalost tureckého trhu, který vždy vyžaduje dodávky nejmodernějších technologií, jež je však nezbytné  upravit přesně podle požadavků zákazníka. Jednání o ceně byla velmi náročná, ale podařilo se nám dosáhnout rozumného kompromisu pro obě strany,“ říká ředitel zahraničního marketingu a obchodu AŽD Praha Petr Žatecký a dodává: „Z předchozích projektů v Turecku víme, že tamní trh je velmi náročný a proto jsme rádi, že jsme uspěli s českým technickým řešením, které splňuje nejvyšší evropské nároky na bezpečnost provozu na železnici SIL-4.
Práce na projektu začnou ještě v letošním roce a celé dílo má být dokončeno do konce roku 2015.

Autor:
Jiří Dlabaja, tiskový mluvčí