Železniční trať do Trnavy zabezpečena

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Železniční trať do Trnavy zabezpečena

2.12.2004

Trnava 2. prosince 2004 – Železniční trať Trnava–Kúty má od 5. prosince moderní zabezpečovací a sdělovací zařízení. Společnost AŽD Praha po více než dvouleté rekonstrukci uvedla do provozu integrované zabezpečovací zařízení ETS-SK. Celkové náklady stavby dosáhly téměř 222,3 mil. Sk.

Zabezpečeno bylo 8 stanic a 2 nákladiště, které jsou nyní spojeny integrovaným zařízením ETS-SK, speciálně vyvinutým pro vedlejší tratě, což pracovníkům drah umožní vyšší kvalitu, bezpečnost a komfortnost ovládání. „Úpravy provedené na trati ve velké míře zjednoduší a zefektivní práci provozních zaměstnanců a také zajistí maximálně spolehlivý provoz,“ uvedl výkonný ředitel AŽD ing. František Jeckel.

Železniční přejezdy na celém úseku dlouhém 86 km jsou vybaveny novým, světelným výstražným zařízením. „Nezanedbatelnou výhodou rekonstrukce je lepší zabezpečení železničních přejezdů, což zvýší bezpečnost na místech úrovňového křížení silničních a železničních tras,“ řekl ing. František Jeckel.

Instalována byla rovněž nová světelná návěstidla. Součástí modernizace je také instalace traťové rádiové sítě v úseku 86 km. Zhotovitelem prací byla firma AŽD Praha, největší česká společnost v oblasti zabezpečení kolejové dopravy. Objednatelem a investorem stavby trvající od srpna 2002 do listopadu 2004 byly Železnice Slovenské republiky.

Sandra Gosmanová
Tisková mluvčí společnosti AŽD Praha s.r.o.