AŽD Praha dodá technologii do Egypta

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / AŽD Praha dodá technologii do Egypta

10.4.2009

Tendr v hodnotě přibližně 10 milionů eur na rekonstrukci části tramvajové tratě v egyptské Alexandrii a dodávku dalších technologií vyhrála česká společnost AŽD Praha

Světelné zabezpečovací zařízení pro řízení silničního provozu včetně zařízení určeného pro přechody pro chodce či kamerové systémy se zapojením do kontrolního centra dodané českým výrobcem řídicí a zabezpečovací techniky  budou uplatněny při rozvoji a obnově městské tramajové tratě v  úseku Rass el Teen street. Smlouva by měla být podepsána do konce dubna. Předpokládaná doba výstavby je 10 měsíců. Od začátku roku se přitom jedná o čtvrtou významnou zahraniční zakázku, kterou se české společnosti AŽD Praha podařilo získat.

Rekonstrukce se bude týkat dvoukolejné tramajové tratě a tramvajových zastávek v úseku od Elsyeed Mohamad Koryem street po Ras el Teen Palace.  Česká společnost AŽD se svými subdodavateli PROKOP RAIL a.s. a Elektrizací železnic Praha a.s. by měla zahájit práce v Alexandrii již letos v červnu.

„Další úspěch v zahraničním tendru nás velmi těší. Vnímáme jej jako ocenění naší práce i jako možnost představit českou technologii za hranicemi naší země. Věřím, že s dokončením a podepsáním smlouvy nebudou problémy,“  řekl Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel společnosti AŽD Praha.

V zahraničí AŽD Praha momentálně pracuje například v Řecku na zabezpečení 11 železničních přejezdů v areálu vznikajícího Logistického centra Thriassio nedaleko Atén.  V nedávné době uspěla mimo jiné také v Turecku či Litvě.