AŽD vstoupila do energetiky

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / AŽD vstoupila do energetiky

10.2.2005

Praha, 10. února 2005 – AŽD Praha, leader v oblasti zabezpečovací techniky pro dopravu, nakoupila více než 60 % akcií elektrotechnické společnosti Spálovský. Důvodem tohoto kroku je navázání výrobní spolupráce obou firem v oblasti výroby pro energetiku a využití rozsáhlého know-how kroměříšské firmy Spálovský.

Toto strategické partnerství umožní především optimální využití výrobních kapacit obou společností. „Odkoupením většinového podílu v akciové společnosti Spálovský jsme získali možnostvíce rozšířit výrobní a produktový program v oboru energetiky aelektrotechniky,“ říká ing. Jiří Baťka, provozní ředitel AŽD Praha.

Pro firmu Spálovský je spojenís významným strategickým partnerem přínosem. Přístup k významnýmzakázkám a specializace výrobních kapacit v rámci AŽD vytvoří firměSpálovský spolehlivou podnikatelskou základnu. „Kvalita spojená svysokou technickou úrovní a účelné zapojení a využití výrobních kapacitpřinese jistě efekt. Upevní tak postavení obou partnerů v Českérepublice a otevře nové cesty na zahraniční trhy,“ říká ředitel společnosti Antonín Spálovský.

Spálovský, a. s. je zavedená výrobní firma s více než 15letou tradicí. Společnost je významným výrobcem elektrických rozvodných zařízení nízkého napětí a distributorem oceloplechových rozváděčových skříní STA. Svým zákazníkům a partnerům nabízí vedle vysoce kvalitních výrobků i ucelenou řadu služeb orientovaných na operativní řešení provozních problémů a havárií na rozvodných zařízeních.

Společnost má 100 zaměstnanců, 4 obchodní zastoupení po České republice a 2 dceřiné společnosti v zahraničí. V roce 2003 měla firma obrat 244 mil. Kč.

Sandra Gosmanová
Tisková mluvčí společnosti AŽD Praha s.r.o.