Nejmodernější zabezpečení nové slovenské věznici dodala AŽD Praha

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Nejmodernější zabezpečení nové slovenské věznici dodala AŽD Praha

6.4.2007

Sabinov (Prešovský samosprávny kraj, Slovensko), 6. dubna 2007 – V bývalém vojenském objektu ve slovenském Sabinově otevřeli po náročné rekonstrukci novou věznici. Významný podíl na stavbě má i česká společnost AŽD Praha, která dodala kompletní systém zabezpečení objektu v hodnotě 20 milionů slovenských korun.

Systém zabezpečení zahrnuje komunikační zařízení, integrovaný systém střežení, prvky obvodové ochrany a kamerový systém, který monitoruje téměř všechny prostory v nápravném zařízení. Zabezpečení v nové věznici Sabinov je na nejmodernější úrovni srovnatelné s podobnými zařízeními v Evropské unii.

Celková rekonstrukce věznice přišla na více než 110 milionů slovenských korun. Zařízení je součástí Ústavu pre výkon väzby Prešov a má kapacitu 324 míst.