Nejnovější česká dopravní technologie se představí v Amsterodamu

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Nejnovější česká dopravní technologie se představí v Amsterodamu

23.2.2010

Nejnovější česká dopravní technologie se představí v Amsterodamu Součástí expozice AŽD Praha na letošním mezinárodním veletrhu Intertraffic bude prezentace vlastní moderní technologie pro „inteligentní“ řízení silniční dopravy Na stánku české společnosti bude v holandské metropoli k vidění městská dopravní monitorovací a řídicí ústředna, která umožňuje dohlížet na stav veškerých telematických technologií instalovaných ve sledované oblasti. Jedná se například o tunely, kamerové, parkovací či informační systémy nebo integrovaný záchranný systém IZS. Přestaveny budou také nové typy řadičů pro řízení malých i složitých křižovatek.

„Mezinárodních veletrhů se účastníme pravidelně. Pochopitelně nás zajímají nejnovější trendy v oboru a novinky, které zde bývají k vidění. Kromě toho jsou pro nás podobná setkání příležitostí pro navázání nových obchodních kontaktů a k prezentaci naší technologie,“ říká Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel společnosti AŽD Praha.

Řadiče MR-11 a MR-22, které společnost na letošním ročníku veletrhu Intertraffic  představí, mají nově certifikát bezpečnostní třídy SIL 3 a umožňují tedy vyšší bezpečnost provozu při výpadku části systému. Tím je zachována kontinuita programu (chodu) dle evropské normy s vyššími požadavky nad rámec běžné české normy. Řídicí jednotka je standardní komponentou řadiče. Oba řadiče jsou optimalizovány i pro hlídání stále častěji používaných LED návěstidel, a to bez dodatečných úprav pomocí rezistorů. Řadiče lze rozšiřovat o další moduly a připojit tak větší množství vstupů a výstupů. Zatímco dopravní řadič světelného signalizačního zařízení MR-11 je určen pro řízení středních a velkých křižovatek, MR-22 je vhodný pro aplikace na přechody pro chodce.

Mezinárodní dopravní veletrh Intertraffic 2010 se uskuteční v Amsterodamu ve dnech 23.–26. března 2010. Expozici AŽD Praha zde najdete v hale  4 (sekce Safety) na stánku číslo 212.

Autor: Jiří Dlabaja, tiskový mluvčí AŽD Praha
e-mail: dlabaja.jiri@azd.cz