Nový obor na objednávku – experiment, nebo nový trend?

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Nový obor na objednávku – experiment, nebo nový trend?

15.3.2007

Brno, 15. března 2006 – Střední škola informatiky a spojů v Brně sáhla po neobvyklém experimentu. Ve spolupráci se společností AŽD Praha, předním výrobcem zabezpečovací techniky pro kolejovou a silniční dopravu, otevřela nový nástavbový obor. Budoucí úspěšní absolventi mají prakticky zajištěnou kariéru u AŽD.

Výjimečná možnost se nyní naskýtá maturantům ze středních škol technického zaměření. Mohou získat zdarma další maturitní vysvědčení za pouhý rok intenzivního studia. K tomu se studentům nabízí možnost ubytování a stravování v areálu školy.

„V naší firmě se momentálně potýkáme s nedostatkem odborníků. Proto jsme mimo jiné oslovili Střední školu informatiky a spojů, která nám velmi pružně vyšla vstříc,“ říká ing. Miloslav Sovák, personální manažer AŽD Praha, který spolu s vedením školy realizuje tento zajímavý projekt. „Nadaní studenti, kteří projeví skutečný zájem, budou mít možnost získat uplatnění v naší firmě a začít u nás pracovat bezprostředně po ukončení studia. Pro úspěšné studenty se připravuje stipendijní program, v jehož rámci mohou získat příspěvek na ubytování a jiné výhody,“ informuje ing. Sovák.

Předmětem studia je Zabezpečovací a sdělovací technika v dopravě. Absolventi studia najdou uplatnění především při realizacích  dopravních staveb na železnici. Do konce srpna letošního roku proběhne několik kol přijímacího řízení. Zájemci o studium najdou bližší informace na internetové adrese www.sosinformatikybrno.cz.