Novým tiskovým mluvčím AŽD Praha se stal Jiří Dlabaja

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Novým tiskovým mluvčím AŽD Praha se stal Jiří Dlabaja

10.8.2009

Novým tiskovým mluvčím AŽD Praha se stal Jiří Dlabaja Post tiskového mluvčího společnosti AŽD Praha, českého výrobce a dodavatele systémů pro řízení a zabezpečení dopravy, zastává od 3. srpna letošního roku Jiří Dlabaja, který má s prací v médiích mnohaleté zkušenosti.

Posledních 12 let působil Jiří Dlabaja jako redaktor a později šéfreportér na TV Nova.  Již zde se věnoval tématu dopravy. V minulosti pracoval také v rádiích (Radio AZ, Radio Zlín) či v tištěných periodikách (Deníky Bohemia).  Jiří Dlabaja má navíc technické vzdělání, na střední škole vystudoval elektromechaniku.

„Jiří Dlabaja má velké zkušenosti z mediální oblasti. Přesvědčily nás také jeho technické znalosti a zájem o dopravu. Proto věříme, že jeho působení v AŽD Praha bude významným přínosem pro společnost i redaktory, s nimiž bude v kontaktu,“ uvedl Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel společnosti.

Ve své nové  funkci se bude Jiří Dlabaja věnovat v první řadě zajištění servisu pro komunikaci s médii. Kromě toho se bude podílet na přípravě dvou časopisů, které společnost vydává. Na starosti bude mít v souvislosti se svou funkcí rovněž zajištění externí a interní komunikace.

Na postu tiskové  mluvčí vystřídal Jiří Dlabaja Ľubicu Jáglovou, která i nadále zůstává ve společnosti AŽD Praha. Věnovat se bude propagaci a rovněž se bude podílet na pořádání firemních akcí či veletrhů.

Jiří Dlabaja pochází z Krnova, narodil se v roce 1972, je ženatý a má dvě děti. Ve volném čase se věnuje fotografii a sportu.