Předsednictvo ACRI posílilo

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Předsednictvo ACRI posílilo

7.3.2006

Předsednictvo ACRI posílilo Praha, 7. března 2006 – Novým členem předsednictva Asociace podniků českého železničního průmyslu (ACRI) byl jmenován ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD Praha. Stalo se tak na zasedání valné hromady ACRI dne 9. února. Zdeněk Chrdle byl současně jmenován vedoucím pracovní skupiny ACRI pro signalizaci a zabezpečení.

„Rád bych, aby se v ACRI vytvořilo silné společenství českých firem, které bude schopno ustát nejen konkurenci nadnárodních gigantů, ale prosadit se výrazněji také v exportu,“ říká Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD Praha.

„Přínos ACRI vidím v oblasti zprostředkování kontaktu se zahraničními vládami a představiteli zahraničních železnic. ACRI podporuje český železniční průmysl, české firmy a technologie. Domnívám se, že členské společnosti ACRI jsou schopny nabídnout srovnatelně kvalitní služby, v ledasčem i kvalitnější než zahraniční dodavatelé. A v téhle koordinační úloze spatřuji smysl a význam asociace ACRI,“ dodává Zdeněk Chrdle.

Ing. Zdeněk Chrdle, MBA nastoupil k AŽD – výrobnímu závodu Praha v roce 1983. Prošel řadou funkcí v oblasti řízení výrobního provozu a kontroly a řízení jakosti. Při zaměstnání působil několik let jako středoškolský učitel na Střední průmyslové škole dopravní v Praze. Od roku 1992 do roku 1994 vykonával funkci technicko-výrobního náměstka ředitele výrobního závodu Praha a v roce 1994 byl jmenován ředitelem tohoto závodu. Ing. Chrdle je od roku 1998 jednatelem společnosti. Dnem 1. července 2003 byl jmenován do funkce generálního ředitele společnosti.
Ing. Chrdle je absolventem ČVUT, fakulty elektrotechnické, obor telekomunikační technika (1983). V roce 1995 úspěšně absolvoval studium Master of Business Administration (MBA).
Zdeněk Chrdle je ženatý a má 3 děti.

ACRI - Asociace podniků českého železničního průmyslu. Organizace sdružující podniky železničního průmyslu v České republice. Reprezentuje oborové zájmy železničního průmyslu vůči českým i evropským institucím.
Sdružuje 41 členů podnikajících v oblasti infrastruktury; výroby, modernizace a oprav kolejových vozidel, dodávek komponent, výzkumu a vývoj a v oblasti zabezpečovací a sdělovací techniky.
Firmy ACRI zaměstnávají více než 20 000 pracovníků, výše obratu přesahuje 45 mld. ročně, z toho 30 % se realizuje v exportu.
ACRI je přidruženým členem Evropské asociace železničního průmyslu (UNIFE).