Železniční stanice Havlíčkův Brod se dočká revitalizace

Hlavní stránka / Média / Tiskové zprávy / Železniční stanice Havlíčkův Brod se dočká revitalizace

22.2.2006

Havlíčkův Brod, 22. února 2006 – Rozsáhlou revitalizací projde v následujících čtyřech letech železniční stanice Havlíčkův Brod. Ve výběrovém řízení zvítězila firma AŽD Praha, která zajistí nejen obnovu, ale i vlastní správu objektu po dobu třiceti let. Obnova havlíčkobrodského nádraží se uskutečňuje v rámci projektu Živá nádraží. Náklady na rekonstrukci půjdou do desítek milionů korun.

Stavba bude probíhat od července tohoto roku v šesti etapách. V první etapě, která skončí ještě letos, přijde na řadu zejména informační centrum. Následně budou modernizovány pokladny a ČD centrum. Revitalizace nádraží by měla skončit v roce 2010. „Modernizace přinese nejen příjemnější pobyt v odbavovací hale, ale podstatně se rozšíří nabídka obchodů, restaurací a dalších služeb,“ říká ing. Miroslav Kozák, finanční ředitel AŽD.

Současnému nádraží, kterým denně projde na 6000 lidí, výrazně schází větší parkovací plocha. „Budeme jednat s představiteli města o poskytnutí vhodné plochy pro parkoviště v blízkosti nádraží,“ vysvětluje plány na další vylepšení služeb ing. Miroslav Kozák.

AŽD Praha jako investor a garant projektu zajistí nejen rekonstrukci, ale i následnou správu objektu po dobu třiceti let. Do čtyř let by se z objektu nádraží měla stát zrekonstruovaná budova s obchůdky, restauracemi a dalšími komerčními plochami, s moderním odbavovacím a informačním centrem.